Afvoer verstopt Ede

Staat het water in uw gootsteen stil? Loopt het water bijna over de rand van douchebak of over uw dakrand heen? Niets dan ellende als uw afvoer verstopt is! Gelukkig bieden wij snelle hulp in Ede, zodat u niet ook nog eens te maken krijgen met waterschade. Lees even verder en bel dan onze rioolvakman voor een afspraak!

Verstopte afvoer zelf oplossen? Even opletten!

Als u de verstopping eerst zelf wilt proberen te verwijderen, moet u voorzichtig zijn. U kunt het probleem - onbedoeld - erger maken dan het is. Twijfelt u aan wat juist is? Onze vakman staat altijd klaar voor advies. Maar eerst willen we u op het volgende wijzen:

 1. Pas op dat de resten niet dieper in de riolering belanden. Het kan dan langer duren voor de vakman deze heeft verwijderd.
 2. Gebruik liever geen chemische ontstoppingsmiddelen. Ze zijn slecht voor uw leidingen en voor het milieu. Bovendien loopt u het risico op brandwonden.
 3. Spoel een toilet niet meerdere keren door om een verstopping weg te spoelen. U bereikt er alleen het tegenovergestelde mee: het water loopt dan tot over de rand.

Wat kunt u wel doen?

Met soda en heet water kunt u op een veiligere manier een verstopping verwijderen, maar dan moet het niet om een hardnekkige verstopping gaan. U pakt het als volgt aan:

 1. Meng een pak soda met een liter tot anderhalf liter heet water.
 2. Giet het mengsel in de verstopte afvoer.
 3. Laat het mengsel een paar uur inwerken. Een hele nacht is zelfs beter.
 4. Spoel de afvoer even na met warm water.

Professionele hulp bij verstopte afvoer

Lukt het niet om de verstopping zelf weg te krijgen? Dan moet u zonder meer een rioolvakman inschakelen. Onze expert komt dezelfde dag nog langs om u te helpen. Met een verenmachine of hogedrukreiniger krijgt hij de verstopping wel weg! En zijn er ook andere problemen, zoals lekkages of stankoverlast? Dan pakt onze vakman deze ook aan!

Afvoer verstopt: hoe vindt kostenberekening plaats?

Als er meer werk verricht moet worden dan het verwijderen van een verstopping, dan komen er meer kosten bij kijken. Maak u echter niet ongerust, want de meeste verstoppingen kunnen binnen een uur na aankomst van de vakman worden opgelost. Voor de berekening moet hij wel een goed zicht hebben op de situatie. De volgende vragen spelen dan een grote rol:

 • Hoe is de afvoer verstopt geraakt?
 • Hoe hardnekkig is deze verstopping?
 • Dient er ook een inspectie te worden uitgevoerd?
 • Zijn reparaties nodig?
 • Hoeveel arbeidsuren zijn nodig voor de opdracht?

Afvoer verstopt? Onderneem direct actie!

Laat een verstopte afvoer uw dag niet verpesten. Bel direct onze riooldeskundige voor goed advies en een efficiënte oplossing. Woont is werkt u in Dordrecht of omgeving? Dan krijgt u altijd hulp van een lokale vakman. Ook in het weekend en op feestdagen zijn wij bereikbaar!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!